Geen danservaring, wel zelfverzekerd een mooie openingsdans

Geen danservaring, wel zelfverzekerd een mooie openingsdans

Je staat op het punt om je bruiloft te plannen en ineens realiseer je je: die openingsdans. Wat nu? Je hebt geen danservaring en je bent bang dat het ongemakkelijk gaat aanvoelen, dat de dans er houterig uitziet of dat het resultaat te ‘gemaakt’ lijkt. Misschien is je trouwdatum al snel en vraag je je af of je nog genoeg tijd hebt om iets te leren dat indruk maakt. Dit artikel helpt je die onzekerheid weg te nemen. Want ja, ook zonder ervaring kun je zelfverzekerd een prachtige openingsdans neerzetten.

Wedding dance lessons rotterdam no experience
“We hebben een hele goeie ervaring gehad met Slowfeet Studio. Deirdre heeft ons geholpen met choreografie en het instuderen voor onze openingsdans op ons huwelijksfeest. Het contact was makkelijk en ontspannen, het oefenen was heel erg leuk en het eindresultaat was fantastisch (zeg maar het maximaal haalbare gezien ons gebrek aan danstalent). Echt een aanrader!!”

Review achtergelaten door Emiel Bijlmakers op Google

Geen danservaring? Geen probleem!

Een veelvoorkomend punt van onzekerheid is dat stellen geen danservaring hebben. Misschien voel je je een stijve hark of ben je bang dat je niet soepel of elegant kunt bewegen. Dit is een angst die ik bij bijna elk koppel tegenkom. Maar geloof me, iedereen kan leren dansen. De sleutel is om te beginnen met simpele basisstappen waar je op terug kunt vallen. Ook als je last-minute begint, is er altijd iets moois van te maken. Zelfs in een paar lessen leer ik je om comfortabel en zelfverzekerd samen te dansen.

Openingsdans Rotterdam Lessen

Een dans die bij jullie past

Een openingsdans moet goed voelen, niet alleen voor de gasten die kijken, maar vooral voor jullie als koppel. Daarom creëer ik voor ieder stel een dans op maat. Of je nu een klassieke, romantische dans wilt of juist iets speels en grappigs, ik zorg dat het bij jullie past. Mijn doel is dat jullie je comfortabel voelen, dat de dans jullie verhaal vertelt, en dat er een mooie balans is tussen sprankelende momenten en rust. Zo zorg ik ervoor dat jullie zowel van de dans kunnen genieten als van elkaar.

Oefenen om zelfvertrouwen op te bouwen

Iedereen leert op zijn eigen manier. Sommigen houden van structuur, anderen leren door te luisteren naar de muziek. Ik pas mijn lessen aan jullie leercurve aan. We gaan zo snel of langzaam als jullie willen en herhalen zo vaak als nodig. In elke les maak ik aan het eind een filmpje van wat we hebben geoefend. Zo kun je thuis op je gemak verder oefenen. Ik adviseer om iedere dag de dans minstens één keer door te nemen. Als dat niet lukt, helpt het al om het filmpje een paar keer te bekijken. Hoe meer je oefent, hoe comfortabeler je je zult voelen op de grote dag.

Fouten maken mag

Een van de belangrijkste dingen die ik stelletjes leer, is hoe je doorgaat als iets niet helemaal volgens plan verloopt. Het perfecte moment bestaat niet, en dat hoeft ook niet. In onze lessen oefenen we hoe je kleine foutjes kunt opvangen zonder dat het ongemakkelijk wordt. Door te werken met kleine pakketjes van dansbewegingen die jullie comfortabel samen kunnen uitvoeren, kunnen jullie altijd terugvallen op de basis. Dit geeft rust en ruimte om te genieten van het moment.

“Voor ons huwelijk op 8 juni heeft Deidre een choreografie gemaakt voor onze openingsdans. Deidre is heel vriendelijk, behulpzaam en flexibel. Ze heeft ons in vijf lessen een prachtige dans geleerd waarmee wij als onervaren dansers fantastische reacties kregen van onze gasten. Een echte aanrader!”

Review achtergelaten door Laura Zoon op Google

Altijd bereikbaar voor ondersteuning

Tijdens het oefenen thuis kunnen er vragen opkomen. Hoe zat dat ene stukje ook alweer? Ik ben altijd bereikbaar via WhatsApp voor vragen en tips. Of het nu gaat om last-minute feedback of hulp bij een specifieke beweging, ik sta klaar om te helpen. Je hoeft dus niet te worstelen met onzekerheden tussen de lessen door. Samen zorgen we ervoor dat je je zelfverzekerd voelt op jullie grote dag.

Een mooie openingsdans gaat niet vanzelf, maar met wat oefening en mijn begeleiding is het absoluut haalbaar. Zelfs zonder danservaring kun je straks vol vertrouwen de dansvloer op en genieten van een moment dat helemaal bij jullie past.

Plan een eerste les in

Ik hoop dat je met het lezen van dit artikel het vertrouwen hebt gekregen dat we echt nog wat moois en leuks van jullie openingsdans kunnen maken. 

Zullen we een eerste les inplannen?

Stuur dan een mail naar info@slowfeetstudio.nl met jullie namen, trouwdatum, het nummer waarop jullie willen dansen en eventueel de wensen voor een choreografie of improvisatie. Weet je die laatste twee nog niet? Laat dat ook even weten. Misschien dat de volgende artikelen je op weg helpen: