DANSLES IN ROTTERDAM

Dansles moet vooral leuk zijn. Gelukkig wordt er bij ons iedere week weer veel gelachen. Ondertussen leer je ook nog eens Slow Bal dansen. Een mooie partnerdans op heerlijke jazzmuziek. 

Wekelijkse Slow Bal lessen in Rotterdam

De beste manier om te leren dansen is door onze wekelijkse lessen te volgen in onze studio in Rotterdam. Slow Bal is niet alleen een hele mooie partnerdans (die je met of zonder vaste danspartner kunt dansen), het helpt ook in het vergroten van je lichaamsbewustzijn en het is ontzettend leuk om te doen. Je leert nieuwe mensen kennen, je staat een keer op iemands tenen… en dat allemaal terwijl je danst op heerlijke jazzmuziek. Geweldig toch?!

Hieronder vind je een omschrijving van onze levels. Cursussen starten in januari, april en september. 

De eerstvolgende cursus start op donderdag 14 september 2023! De registratie is OPEN!

Slow Bal Foundation

Je moet ergens beginnen, dus waarom niet bij het begin? In de Slow Bal Foundation cursus leer je de basis van Slow Bal. We voegen er slides (mijn favoriet) en extra stappen aan toe om te spelen met de muziek. Je leert je ook comfortabel voelen bij de ‘close embrace’; de gesloten houding die zo typisch is voor deze dans. Vanuit deze basis leer je verschillende klassieke Slow Bal moves die de basis leggen voor je toekomstige Slow Bal leven (die hopelijk nog heel lang gaat duren!). 

Slow Bal Explores

De Slow Bal Explorers cursus is perfect voor iedereen die de Slow Bal basis en een aantal van de klassieke moves kent, maar nog wel aan het begin van zijn of haar Slow Bal reis staat. We gaan verder met het trainen van je lichaamsbewustzijn en muzikaliteit terwijl je nieuwe variaties leert op de moves die je kent. Natuurlijk leer je ook nieuwe moves. Je bent er tenslotte om dingen te ontdekken! 

Slow Bal Adventurers

LET OP: Deze cursus hebben we helaas moeten cancellen dit blok. In plaats daarvan hebben we 3 leuke mini-cursussen!

Deze cursus is er voor alle dansers die zich super comfortabel voelen wanneer zij Slow Bal dansen. Geen stress meer over de basis en ja favoriete moves zet je het liefst precies passend op de muziek in. Gaan met die banaan! Ja, we leren je nieuwe moves. Maar deze cursus gaat om veel meer dan dat. Het gaat om het verdiepen van je connectie met je danspartner, de muziek en de dans. Het klinkt misschien een beetje vaag, maar daarom zeg ik: laten we op avontuur gaan! 

Slow Solo Jazz - 4 weken

Een van de beste manieren om je dansskills in een partnerdans te verbeteren, is door solo te dansen. Het geeft je de mogelijkheid om even helemaal op jezelf te focussen: op jouw manier van bewegen. Er is tijd om te ontdekken hoe je lichaam beweegt, wat je graag beweegt en hoe je jouw eigen stijl kan toepassen op dansen met je partner. In deze lessen gaan we aan de slag met Solo Slow Bal, om je danstechnieken in de partnerdans te verbeteren. Ook werken we aan je creativiteit. En tot slot gaan we ook korte leuke solo choreo’s doen. 

Geschikt voor alle levels.
Data: 14 september, 21 september, 28 september, 5 oktober

Switch - 4 weken

Leiden en volgen, het is ontzettend leuk om het allebei te kunnen. Niet alleen omdat het je de gelegenheid geeft om met iedereen te dansen, maar ook: Beide rollen bieden hun eigen plezier en uitdagingen. Door de andere rol te leren dan je gewend bent te dansen, krijg je een veel beter begrip van wat je partner nodig heeft om goed te kunnen volgen of leiden. Deze nieuwe kennis en vaardigheden kun je vervolgens in je eigen dansen toepassen. In de minicursus gaan we de andere rol verkennen. En, super leuk, gaan we spelen met wisselen van rol tijdens het dansen. Let’s Switch!

Geschikt na het Foundation level.
Data: 12 oktober, 26 Oktober, 2 november, 9 november

Laminu - 4 weken

Laminu is een van de twee Slow Bal dansstijlen die we vandaag de dag nog kennen. Meestal, in de lessen, dansen we meer in de stijl van Dean Raftery. Maar een andere bekende ‘oldtimer’ is Ray Cunningham. Hij danste weer net iets anders op langzame jazzmuziek. Zijn stijl voelt anders aan, iets hoekiger. In deze vier lessen verkennen we Laminu en leer je het te mixen in je Deans Slow Bal. Als je Slow Bal leuk vindt, is het super goed ook deze dansstijl binnen de langzame jazz te kunnen dansen!

Geschikt voor alle levels.
Data: 16 november, 23 november, 30 november, 7 december

Foundation

12 lesweken
135
Per persoon
 • Op donderdagen*
 • Van 18:50 tot 19:50 uur
 • Toneelgarage
 • Start op 14 september 2023
Populair

Explorers

12 lesweken
135
Per persoon
 • Op donderdagen*
 • Van 19:55 tot 20:55 uur
 • Toneelgarage
 • Start op 14 september 2023

Mini courses

4 lesweken
50
Per persoon
 • Op donderdagen*
 • Van 21:00 tot 22:00 uur
 • Toneelgarage
 • Verschillende startdata

Belangrijke opmerkingen over het rooster

Hieronder vind je de exacte data waarop de lessen plaatsvinden. We gaan er in de herstvakantie één week tussenuit. 

September

Donderdag 14 september
Donderdag 21 september
Donderdag 28 september

Oktober

Donderdag 5 oktober
Donderdag 12 oktober
Donderdag 26 oktober

November

Donderdag 2 november
Donderdag 9 november
Donderdag 16 november
Donderdag 23 november
Donderdag 30 november

December

Donderdag 7 december

Startdatum cursus gemist?

Heb je net de startdatum van de cursus gemist, maar lijkt het je wel ontzettend leuk om direct te beginnen met danslessen? Neem dan vooral even contact op. Er zijn altijd mogelijkheden om tegen een gereduceerd tarief een privéles te krijgen waarin we door de gemiste lessen gaan. Zo kun je zonder enige problemen instromen.

Rotterdampas korting

Slowfeet Studio is aangesloten bij de Rotterdampas. Met deze pas krijg je maar liefst 25% korting op een beginnerscursus (Foundation level). Je betaalt dus geen 135 euro, maar 101,25 euro voor een danscursus.

Priveles dansen rotterdam

Privélessen

Privélessen zijn een perfecte manier om aan je eigen dansskills te werken op een tempo dat voor jou het beste werkt. Als je het spannend vindt om je eerste danspassen in een groep te maken, kan een privéles vooraf je helpen meer zelfvertrouwen te krijgen. Persoonlijke feedback helpt je ook te groeien als je een meer ervaren dansers bent.

Een Slow Bal privéles van één uur met één dansdocent kost 45 euro voor een persoon en 55 euro voor een koppel.
Per uur komt er nog 10 euro studiohuur bij. Het is ook mogelijk om de privéles bij je thuis te doen (afhankelijk van de locatie en reistijd, kosten vanaf 10 euro)

Als je een privéles wilt met meer dan twee personen, stuur ons dan een mailtje en vraag naar de mogelijkheden. Wij zijn ervaren met het verzorgen van verschillende workshops voor kleine en grote groepen.

openingsdans romantisch

Openingsdans

De connectie en het langzame tempo van de muziek maken van Slow Bal de perfecte dans voor je bruiloft. Voeg er een vleugje humor of romantiek (of allebei) aan toe, en je hebt zeker een openingsdans om nooit te vergeten. Afhankelijk van je wensen maken wij een openingsdans op maat, en helpen we met oefenen voor de grote dag.

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan leren dansen. Hoe snel het gaat hangt natuurlijk wel af van je danservaring. We adviseren je daarom om drie maanden voor je bruiloft te beginnen. Het helpt enorm als je je ook inschrijft voor de reguliere Slow Bal lessen, maar dit is uiteraard niet verplicht. 

De lessen voor een gechoreografeerde openingsdans kosten 85 euro per uur. Wil je geen choreografie, maar wel wat moves leren op het door jullie gekozen nummer, dan kost een les 65 euro per uur. Kosten zijn exclusief zaalhuur (10 euro). Thuislessen zijn ook mogelijk, afhankelijk van locatie en reistijd (vanaf 10 euro). Weten hoe we te werk gaan? Klik dan hier.