DANSLES IN ROTTERDAM

Dansles moet vooral leuk zijn. Gelukkig wordt er bij ons iedere week weer veel gelachen. Ondertussen leer je ook nog eens Slow Bal dansen. Een mooie partnerdans op heerlijke jazzmuziek. 

Wekelijkse Slow Bal lessen in Rotterdam

De beste manier om te leren dansen is door onze wekelijkse lessen te volgen in onze studio in Rotterdam. Slow Bal is niet alleen een hele mooie partnerdans (die je met of zonder vaste danspartner kunt dansen), het helpt ook in het vergroten van je lichaamsbewustzijn en het is ontzettend leuk om te doen. Je leert nieuwe mensen kennen, je staat een keer op iemands tenen… en dat allemaal terwijl je danst op heerlijke jazzmuziek. Geweldig toch?!

Hieronder vind je een omschrijving van onze levels. Cursussen starten in januari, april en september. 

De eerstvolgende cursus start op 13 april! De registratie is open!

Slow Bal Foundation

Je moet ergens beginnen, dus waarom niet bij het begin? In de Slow Bal Foundation cursus leer je de basis van Slow Bal. We voegen er slides (mijn favoriet) en extra stappen aan toe om te spelen met de muziek. Je leert je ook comfortabel voelen bij de ‘close embrace’; de gesloten houding die zo typisch is voor deze dans. Vanuit deze basis leer je verschillende klassieke Slow Bal moves die de basis leggen voor je toekomstige Slow Bal leven (die hopelijk nog heel lang gaat duren!). Binnen de cursus krijg je ook één slow solo jazz class. Want solo dansen is leuk, en het is ook nog eens geweldig voor je lichaamsbewustzijn. 

Slow Bal Explores

De Slow Bal Explorers cursus is perfect voor iedereen die de Slow Bal basis en een aantal van de klassieke moves kent, maar nog wel aan het begin van zijn of haar Slow Bal reis staat. We gaan verder met het trainen van je lichaamsbewustzijn en muzikaliteit terwijl je nieuwe variaties leert op de moves die je kent. Natuurlijk leer je ook nieuwe moves. Je bent er tenslotte om dingen te ontdekken! Binnen de cursus krijg je ook één slow solo jazz class. Want solo dansen is leuk, en het is ook nog eens geweldig voor je lichaamsbewustzijn. 

Slow Bal Adventurers

Deze cursus is er voor alle dansers die zich super comfortabel voelen wanneer zij Slow Bal dansen. Geen stress meer over de basis en ja favoriete moves zet je het liefst precies passend op de muziek in. Gaan met die banaan! Ja, we leren je nieuwe moves. Maar deze cursus gaat om veel meer dan dat. Het gaat om het verdiepen van je connectie met je danspartner, de muziek en de dans. Het klinkt misschien een beetje vaag, maar daarom zeg ik: laten we op avontuur gaan! Binnen de cursus krijg je ook één slow solo jazz class. Want solo dansen is leuk, en het is ook nog eens geweldig voor je lichaamsbewustzijn. 

Foundation

12 lesweken
123




Per persoon
 • Op donderdagen*
 • Van 19:00 tot 20:00 uur
 • Studio Altstadt- Schans 6
 • Start op 13 april 2023
Populair

Explorers

12 lesweken
123




Per persoon
 • Op donderdagen*
 • Van 20.05 tot 21.05 uur
 • Studio Altstadt - Schans 6
 • Start op 13 april 2023

Adventurers

12 lesweken
123




Per persoon
 • Op donderdagen*
 • Van 21:10 tot 22:10 uur
 • Studio Altstadt - Schans 6
 • Start op 13 april 2023

Belangrijke opmerkingen over het rooster

Het voorjaar is een periode waarin verschillende feestdagen vallen. We hebben daar dus een beetje omheen moeten maneuvreren. Hieronder vind je alle data en ook de afwijkingen. Zet ze goed in je agenda!

April

Donderdag 13 april – regulier lesrooster
Donderdag 20 april – regulier lesrooster
Donderdag 27 april – GEEN les vanwege Koningsdag

Mei

Donderdag 4 mei – regulier lesrooster
Woensdag 17 mei – classes take place on Wednesday due to Hemelvaart
Donderdag 25 mei – Alle levels hebben een slow solo jazz les op hetzelfde tijdstip:  19.30 – 20.45 hr

Juni

Donderdag 1 juni – regulier lesrooster
Donderdag 8 juni – regulier lesrooster
Donderdag 15 juni – regulier lesrooster
Donderdag 22 juni – regulier lesrooster
Donderdag 29 juni – regulier lesrooster

Startdatum cursus gemist?

Heb je net de startdatum van de cursus gemist, maar lijkt het je wel ontzettend leuk om direct te beginnen met danslessen? Neem dan vooral even contact op. Er zijn altijd mogelijkheden om tegen een gereduceerd tarief een privéles te krijgen waarin we door de gemiste lessen gaan. Zo kun je zonder enige problemen instromen.

Rotterdampas korting

Slowfeet Studio is aangesloten bij de Rotterdampas. Met deze pas krijg je maar liefst 25% korting op een beginnerscursus (Foundation level). Je betaalt dus geen 123 euro, maar 92,25 euro voor een danscursus.

Priveles dansen rotterdam

Privélessen

Privélessen zijn een perfecte manier om aan je eigen dansskills te werken op een tempo dat voor jou het beste werkt. Als je het spannend vindt om je eerste danspassen in een groep te maken, kan een privéles vooraf je helpen meer zelfvertrouwen te krijgen. Persoonlijke feedback helpt je ook te groeien als je een meer ervaren dansers bent.

Een privéles van één uur met één dansdocent kost 45 euro voor een persoon en 55 euro voor een koppel.
Per uur komt er nog 10 euro studiohuur bij.

Als je een privéles wilt met meer dan twee personen, stuur ons dan een mailtje en vraag naar de mogelijkheden. Wij zijn ervaren met het verzorgen van verschillende workshops voor kleine en grote groepen.

openingsdans romantisch

Openingsdans

De connectie en het langzame tempo van de muziek maken van Slow Bal de perfecte dans voor je bruiloft. Voeg er een vleugje humor of romantiek (of allebei) aan toe, en je hebt zeker een openingsdans om nooit te vergeten. Afhankelijk van je wensen maken wij een openingsdans op maat, en helpen we met oefenen voor de grote dag.

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan leren dansen. Hoe snel het gaat hangt natuurlijk wel af van je danservaring. We adviseren je daarom om drie maanden voor je bruiloft te beginnen. Het helpt enorm als je je ook inschrijft voor de reguliere Slow Bal lessen, maar dit is uiteraard niet verplicht. 

De lessen voor een openingsdans kosten 80 euro per uur. Dit is inclusief de ontwikkeling van de op maat gemaakte choreografie en de huur van de studio.

Meer weten over Slow Bal of Swingdans als openingsdans voor je bruiloft? Klik hier. 

Geverifieerd door MonsterInsights