Waar kun je Swing dansschoenen kopen?

Wil je weten waar je swing dansschoenen kunt kopen? Dan heb ik goed nieuws, de keuze is reuze. De laatste vijf jaar zijn de Swingdansschoenenwinkels als paddenstoelen uit de grond geschoten. Daardoor kunnen we je nu een vrij lange lijst geven van aanbieders waar je uit kunt kiezen. Wil je eerst weten waar je op moet letten bij het kiezen van een paar dansschoenen? Lees dan eerst dit artikel: Dansschoenen voor swingdansers.

Handig om te weten: ik heb een Nederlandse schoenmaat 40 bij 99% van de schoenen die ik koop. In dit artikel zal ik ook de maat vermelden die ik heb gekocht, en aangeven hoe deze valt.

Verschillende dansschoenen voor swing dansen
Collectie dansschoenen voor Swingdansers op een rij

Mijn top 3 van swingdansschoenen

Madame Dynamite

Een Spaans merk met prachtige schoenen met verschillende hakhoogtes. De kwaliteit is goed en ze zitten heerlijk. Extra bonus is dat Madame Dynamite ook vegan opties aanbiedt. De prijs ligt rond de €150.
www.madamedynamite.es

Rumpf

Een van mijn favoriete paar dansschoenen zijn van Rumpf (Rumpf Premium Line Damen Tanzschuhe 9210). Ze zitten lekker, zijn niet te hoog en ik vind ze er mooi uitzien. Ik heb een maat 40,5 en die zitten perfect. De prijs is heel redelijk en ligt rond de €105.
www.rumpf.net

Harlem Shoes

Ik heb twee paar Harlem Shoes, waarvan ik een paar regelmatig draag. Het zijn platte sandaalachtige dansschoenen die heerlijk zitten. Bij Harlem Shoes maken ze je schoen helemaal op maat. Je kunt zelf het materiaal de kleuren en de hakhoogte samenstellen.

Ik heb nog een promotiecode in de aanbieding voor Harlem Shoes. Gebruik je #deirdre dan krijg je 10% korting op je bestelling. De prijs ligt rond de €130.
www.harlemshoes.com

Andere aanbieders van swingdansschoenen

Ik heb natuurlijk niet alle swingdansschoenen die er bestaan uitgeprobeerd. Maar er zijn nog een hoop andere geweldige aanbieders die zeker de moeite waard zijn om te onderzoeken.

Aris Allen

Mijn eerste paar dansschoenen waren van Aris Allen; een Amerikaans merk. De prijs van deze schoenen ligt tussen de 25 en 90 dollar. Het klinkt goedkoop, maar als je bedenkt dat je ook nog verzend- en importkosten moet betalen, valt het wat tegen. De kwaliteit is niet super, hoewel mijn paar het toch zeker drie jaar hebben uitgehouden.
www.arisallen.com

Saint Savoy Shoes

Dit merk bestaat al een tijd en oehh, wat zou ik toch graag meer van hun beauties in mijn schoenencollectie hebben. Ik had ooit een paar Saint Savoys, maar ik bleef er maar blaren van krijgen en heb ze moeten verkopen. Hun schoenen zijn prachtig en de kwaliteit is top. Je kan er jaren dansplezier van hebben. Het grote nadeel vind ik de prijs. De meeste Saint Savoys kosten rond de €220.
www.saintsavoy.com

Swivells

Het Portugese merk Swivels heeft momenteel vooral een collectie van platte dansschoenen. Ik heb zelf een paar met hak, maar die verkopen ze niet meer. De prijs van hun schoenen ligt rond de €180.
www.swivells.com

dansschoenen-swing-hak
Links: Harlem Shoes, Midden: Madame Dynamite, Rechts: Slide & Swing

Slide & Swing

Nog een Spaanse topper met een collectie van platte schoenen en schoenen met hak. Ze hebben ook regelmatig uitverkoop, wat weer aantrekkelijk is voor de prijs. Normaal kost een paar tussen de €125 en €170.
www.slideandswing.es

Volare Luxury Dance Shoes

Dit is een vrij nieuwe aanbieder van dansschoenen en ik heb er nog geen ervaring mee. Het bedrijf is gevestigd in de VS en verkoop de handgemaakte schoenen via Etsy. De prijs: €175 (met gratis verzending).
etsy.com/shop/volareshoes

BounShoes

Dit Italiaanse merk ontdekte ik laatst via Instagram. Ze maken mooie dansschoenen in zowel platte varianten als met hak. Ik ben zelf wel gecharmeerd van hun model Candy in goud, en heb daar een paar van besteld in maat 40. Ze vallen goed op maat, zelfs nog iets aan de ruime kant (niet te ruim). De prijs ligt rond de €115. Gebruik je de speciale kortingscode deirdre10rott, dan krijg je 10% korting.
www.bounshoes.it

All Heels On Duty

De schoenen van dit bedrijf zijn gemaakt voor Tweede Wereldoorlog re-enactment. Ze bieden echter wel een paar solide Oxfords in verschillende kleuren. Dankzij de hardleren zool zijn ze ook geschikt voor dansers. De prijs is 165 pond.
www.allheelsonduty.com

dance sneakers duct tape
Danssneakers met een platte zool. Links Keds met duct tape onder de zool, rechts Rumpf met een hardplastic split-zool.

Keds

Een door Swingdansers veelgedragen sneaker is Keds. Ik heb zelf ook meerdere paren versleten. Ze zitten lekker en je kan er prima duct tape of en zooltje onder plakken (zie het artikel Dansschoenen voor swingdansers). Als je regelmatig danst dan zul je zien dat ze wel snel slijten. Ik kocht minstens één keer per jaar een nieuw paar. Je koopt ze bij verschillende webwinkels en de prijs ligt rond de €50.
www.keds.com

Toms

Toms zie je steeds vaker in de Swingscene. Vooral Lindy Hoppers dragen ze. Het zijn lichtgewicht schoenen die om de voet sluiten en erg lekker schijnen te zitten. Ik vind ze zelf niet zo mooi (sorry), dus heb ze nooit geprobeerd. Je koopt ze voor circa €45.
www.toms.com

Kortom: ik hoop dat ik je met dit artikel op weg heb geholpen in je zoektocht naar waar je swingdansschoenen kunt kopen. Veel succes met het vinden van jouw perfecte paar!

Gerelateerd nieuws