Slow Swing Saturday Homecoming Edition

9 september 2023

Slow Swing Saturday: Homecoming Edition

De zomervakantie is voorbij, de dagen worden weer korter. Het is tijd om een nieuwe hobby op te pakken, of om het weer nieuw leven in te blazen. 

Daarom organiseren we op zaterdag 9 september 2023 een Slow Swing Saturday, met dit keer als speciale thema: Homecoming. We gaan de dansvloer weer op!

Deze Slow Bal dansdag en -avond is voor iedereen die Slow Bal wel eens wil uitproberen of zijn Slow Bal skills weer een beetje wil oppoetsen voor het seizoen weer begint. Het is voor iedereen die het leuk vind om nieuwe mensen te ontmoeten en om weer een dansje te doen met je mededansers. 

Tijdens Slow Swing Saturday bieden we 3 Slow Bal dansworkshops voor verschillende niveaus. Om elkaar beter te leren kennen is er een optie om gezamenlijk te eten voor het feestje. S’avonds is er een dansfeest!

De workshops

We bieden verschillende workshops aan voor zowel dansers met Slow Bal ervaring als absolute beginners. Je hebt geen eigen danspartner nodig om mee te kunnen doen met een van de workshops of het dansfeest. 

dansles-rotterdam-leuk

Absolute beginner Slow Bal Workshop

Je hebt nog nooit Slow Bal gedanst, maar het lijkt je wel eens leuk om uit te proberen. Perfect! In deze workshop leren we je de basis van deze mooie Swingdans en een paar moves. Zo heb je gelijk wat materiaal om na de workshop mee te shinen tijdens het dansfeest. 

Homecoming workshop level 1

Je hebt tussen de 2 en 6 maanden Slow Bal ervaring. je kent de basis en een aantal moves, maar het kan geen kwaad alles weer even te verfrissen in je hoofd. Herken je jezelf hierin? Dan is dit de workshop voor jou. We stoffen een paar bekende moves af en geven je wat nieuwe elementen om mee te variëren. 

Homecoming workshop level 2

Je danst al wat langer Slow Bal, minimaal 6 maanden, en je begint steeds meer ruimte te krijgen in je hoofd en lichaam voor variaties en muzikaliteit. Ook in deze workshop poetsen we je Slow Bal kennis een beetje op, en voegen we er wat speelse elementen aan toe om je repertoire uit te breiden. 

Slow Bal Dansfeest

Direct na de absolute beginnersworkshop start het Slow Bal dansfeest. We dansen de hele avond op langzame jazzmuziek (al kunnen we niet garanderen dat we er niet af en toe een sneller nummer tussendoor gooien). 

Dresscode: a touch of gala

Tijdens het feest hebben we nog een leuke verrassing voor je!

Diner

Slow Bal is meer dan alleen dansen. We zijn ook een community waar je onderdeel van kan zijn, als je dat wilt. Na de workshops (of voor de beginnersworkshop) is er de mogelijkheid om gezamenlijk te eten. Dat doen we in cafe Barrio, vlakbij Cuartito Azul. Voor 25 euro krijg je een heerlijk menu (excl drankjes, die zijn op eigen kosten).  Reserveren kan t/m 7 september. 

slow bal party rotterdam

De docenten

Deirdre en Joost

Deirdre (eigenaresse) en Joost zijn twee vaste docenten van Slowfeet Studio. Met veel passie en plezier delen zij hun kennis en kunde over Slow Bal. Zelf zijn zij jaren geleden verliefd geworden op deze langzame Swingdans. Vooral omdat Slow Bal speels is, veel ruimte geeft voor styling en improvisatie, en tegelijkertijd heel elegant is. 

Deirdre en Joost zullen Homecoming Workshop Level 2 en de Absolute Beginners Workshop lesgeven.

Vraag Joost en Deirdre gerust om een dansje tijdens het feest. Vinden ze leuk!

Mark Balboa Klein
Beau dansles rotterdam

Beau en Mark

Beau en Mark zijn inmiddels alweer ruim een jaar onderdeel van het team van Slowfeet Studio. Met haar grote glimlach weet Beau het hart van iedere danser te stelen en ze weet tijdens de les iedereen op zijn/haar gemak te stellen. Mark heeft een ruime danservaring in verschillende dansstijlen. Al die kennis neemt hij mee naar de dansvloer en in zijn lessen. 

Beau en Mark zullen Homecoming Workshop level 1 lesgeven. 

Vraag Beau en Mark gerust om een dansje tijdens het feest. Vinden ze leuk!

Prijzen

Slow Bal Homecoming Workshop deel 1: 22,50 euro

Slow Bal Homecoming Workshop deel 2: 22,50 euro

Absolute beginnersworkshop (inclusief dansfeest): 19,50 euro

Slow Bal Dansfeest: 10 euro

Diner: 25 euro excl drank (reserveren via ons aanmeldform kan tot 7 september)

Rooster

14.00 – 15.30 uur: Slow Bal Homecoming Workshop level 1

16.00 – 17.30 uur: Slow Bal Homecoming Workshop level 2

17.30 – 19.00 uur: Gezamenlijk Diner (OPTIONEEL)

19.00 – 20.30 uur: Absolute Beginnersworkshop Slow Bal

20.30 – 24.00 uur: Slow Bal Dansfeest

Locatie

Het hele programma vindt plaats in één locatie, dus zowel de workshops als het dansfeest:

Cuartito Azul 
Schoterbosstraat 17
3032 CN Rotterdam

Op circa 15 minuten lopen van het Centraal Station Rotterdam. 
Parkeren in de buurt van Cuartito Azul is mogelijk (betaald parkeren)

 

Iris leading during a Slow Swing Saturday workshop

Registratie

De registratie is open! Je mag je met een eigen danspartner inschrijven, maar dat hoeft niet. In de lessen roteren we van danspartner. 

Slow Swing Saturday Homecoming Edition vindt plaats in:

Dagen
Uren
Minuten