Slow Bal Flash Moves

22 juli 2023

Slow Bal Flash Moves

We gaan sliden, zweven en zwieren! Mike en Natalia hebben speciaal voor ons toffe en flashy moves voor Slow Bal ontwikkeld. Natuurlijk zijn deze moves ook super goed bruikbaar in je Blues en langzame Lindy Hop!

 

In twee workshops leren Natalia en Mike je alles wat je nodig hebt om op een comfortabele en veilige manier flashy en fancy dansmoves uit te voeren. Ze gaan in op verschillende technieken die ook vragen om een andere mate van kracht die je nodig hebt om de moves uit te voeren. Ook handig als je in de toekomst nog meer zweef en zwier moves toe wilt voegen aan je dansrepertoire!

 

De workshops

De workshop bestaat uit twee delen. Tussendoor is er 30 minuten pauze. Je kunt ervoor kiezen één van de workshops te doen. Maar als je echt wat flashy moves aan je repertoire wilt toevoegen, kies je ze natuurlijk allebei ;). 

Deel I — “It’s All About Them Legs 
Flash moves met een minimum aan gewicht support

– Scorpion Kicks
– The Butterfly

Deel II — “Lean On Me” 
Flash moves with met gemiddeld-volledig gewicht support

– The Windmill 
– The Swirl

Mike and Natalia Flashy Moves

Dansfeest

Tijdens het feest gaan we voor slow, maar denk maar niet dat je geen zweetdruppel zult laten! Langzaam dansen zal het thema van de avond zijn, met zowel Bluesy als Jazzy deuntjes van onze DJ’s EN onze live band! We zijn onderdeel van North Sea Around Town in Jazzcafe Dizzy. Het gaat dus een geweldig feestje worden!

Machinist gemaskerd bal rotterdam

De docenten

Mike Sonder Slow Swing Saturday

Mike

Mike heeft dansles gegeven in meer dan 20 landen. Op dit moment geeft hij les in Lindy Hop, solo Jazz en verschillende stijlen Blues.
 
Mike combineert zijn kennis van muziek, functionele anatomie, het leven en een verscheidenheid aan dansvormen om lessen te creëren die op unieke wijze inzicht geven, inspireren en uitdagen. Mike probeert zichzelf in zijn studenten te verplaatsen,  zodat hij op intuïtieve wijze les kan geven. De ogen van zijn studenten zien oplichten als ze een concept begrijpen of een bepaalde beweging helemaal op zijn plek valt, is waar hij gelukkig van wordt. 

 

Natalia Rueda - Dancing

Natalia

Natalia begon met lesgeven in swingdansen in 2005 bij de Ottawa Swing Dance Society in Canada. Kort daarna was ze mede-oprichter van Ottawa’s eerste speciale Swing-school, Swing Dynamite, waar ze 8 jaar lang studenten en docenten lesgaf en begeleidde. Sindsdien is Natalia senior instructeur geweest op dansscholen in Montreal en Vancouver (Canada); in Phoenix (VS); en ook in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht (Nederland).

Ze is gespecialiseerd in het lesgeven in Balboa, Slow Bal, Lindy Hop, Charleston en solo Jazz. Ze heeft ook expertise in een waaier van dansstijlen, waaronder Blues, Collegiate Shag en West Coast Swing.

Prijzen:

Workshop deel I: 35 euro
Workshop deel II: 35 euro
Combi deal Workshop deel I en II: 65 euro

Feest in Dizzy met live muziek: 10 euro

Level omschrijving:

De workshops zijn gemaakt voor Slow Bal / Slow Jazz, maar je hoeft niet per se Slow Bal te kunnen dansen om mee te kunnen doen met deze workshops. Ook met danservaring andere Swing dansen, zoals Lindy Hop, Blues en Balboa, kun je meedoen. We is het nodig om minimaal 6 maanden danservaring te hebben. De flash moves workshops zijn niet geschikt voor absolute beginners. 

Mike and Deirdre Slow Bal

Rooster:

Hieronder vind je een overzicht van de tijden van de workshops en het feest:

12.30 – 14.30 uur: Flash moves Deel I: It’s all about them legs

14.30 – 15.00 uur: Pauze

15.00 – 17.00 uur: Flash moves deel II: Lean on me

20.30 – 01.00 uur
: Slow Bal Party met live muziek in Jazzcafe Dizzy

Locaties:

De workshops vinden plaats in: 
De Toneelgarage
Dunantstraat 14 C, Rotterdam

Het dansfeest vindt plaats in:
Jazzcafe Dizzy
‘s-Gravendijkwal 127, Rotterdam

De locaties liggen op ongeveer een kwartier loopafstand van elkaar. 

dansen feestje swing rotterdam

Registratie

De registratie is OPEN!
Je kunt je online inschrijven tot en met vrijdag 21 juli 2023. Daarna sluiten we de registratie voor de workshops en het feest. Zorg dus dat je je op tijd inschrijft!

Let op: om iedereens veiligheid en comfort te bewaken werken we in deze workshop met vaste partners. Als je wilt, kun je met andere koppels een kleine groep vormen en binnen die groep roteren. Schrijf je dus in met een vaste danspartner. Beide partners moeten hun eigen formulier invulen!

We hebben er super veel zin in, jij ook?

Slow Bal Flash Moves vindt plaats in:

Dagen
Uren
Minuten
Geverifieerd door MonsterInsights