Slow Bal Flash Moves en Gemaskerd Bal

2 - 3 december 2023

Slow Bal Flash Moves

We gaan sliden, zweven en zwieren op zaterdag 2 december 2023! Deze speciale editie van Slow Swing Saturday staat helemaal in het teken van flashy moves. Mike en Natalia en Deirdre en Joost hebben speciaal toffe, flashy en showy moves voor Slow Bal ontwikkeld. Natuurlijk zijn deze moves ook super goed bruikbaar in je Blues en langzame Lindy Hop!

 

Flashy Slow Bal moves kun je op ieder dansniveau doen. In de eerste workshop leren Deirdre en Joost je beginnervriendelijke moves die er fancy uitzien en waarbij je enkel een goede dosis attitude nodig hebt.

 

In de twee workshops daarna leren Natalia en Mike je alles wat je nodig hebt om op een comfortabele en veilige manier flashy en fancy dansmoves uit te voeren. Ze gaan in op verschillende technieken die ook vragen om een andere mate van kracht die je nodig hebt om de moves uit te voeren. Ook handig als je in de toekomst nog meer zweef en zwier moves toe wilt voegen aan je dansrepertoire!

Voor iedereen die nog nooit Slow Bal heeft gedanst is er s’avonds voor het gemaskerde bal een workshop van 1,5 uur waarin je de basis uitgelegd krijgt, met natuurlijk wat mooie moves om mee the shinen op de dansvloer.

Voor zeer ervaren Slow Bal dansers is er op zondag 3 december een invitational workshop.

Mike and Natalia Flashy Moves

De workshops

Workshop 1: Show time
Op zaterdag 2 december met Deirdre en Joost.
Zet de spotlights maar vast aan, want in deze workshop voegen we wat Umpf toe aan je Slow Bal. Je leert moves die niet al te ingewikkeld zijn maar er wel heel flashy uitzien.

Level: Slow Bal Foundation/Explorers, Beginner/Intermediate

Schrijf je in met of zonder eigen partner. In de lessen wisselen we van danspartner. 

Workshop 2: It’s All About Them Legs 
Op zaterdag 2 december met Mike en Natalia.
Je gaat aan de slag met Slow Bal Flash moves met een minimum aan gewichtssupport.

– Scorpion Kicks
– The Butterfly

We werken in deze workshop met een base en een flyer. Leiders en volgers kunnen allebei base en flyer zijn. 

Level: Slow Bal Explorers/Adventurers, Intermediate

Schrijf je in met een vaste partner. Het is mogelijk om een groep van 3 personen te vormen met 2 base en 1 flyer, of 2 flyers en 1 base. 

Workshop 3: Lean On Me 
Op zaterdag 2 december met Mike en Natalia.
In deze les leer je Slow Bal Flash moves met een gemiddeld tot volledige gewichtssupport

– The Windmill 
– The Swirl

We werken in deze workshop met een base en een flyer. Leiders en volgers kunnen allebei base en flyer zijn. 

Level: Slow Bal Explorers/Adventurers, Intermediate

Schrijf je in met een vaste partner. Het is mogelijk om een groep van 3 personen te vormen met 2 base en 1 flyer, of 2 flyers en 1 base. 

Absolute Beginners Workshop
Op zaterdag 2 december met Deirdre en Joost
Nog nooit eerder Slow Bal gedanst? Dan is deze workshop perfect voor jou. In 1,5 uur tijd leren we je de basis van deze elegante Swingdans op langzame jazzmuziek. Natuurlijk leren we je ook een paar fancy moves waarmee je tijdens het gemaskerde bal kan shinen op de dansvloer. 

Level: Absolute beginners

Schrijf je in met of zonder eigen partner. In de lessen wisselen we van danspartner. 

 Slow Bal Invitational

Op zondag 3 december met Deirdre en Joost. 
Speciaal voor de zeer ervaren Slow Bal dansers hebben we een extra workshop waarin we elkaar inspireren met onze creativiteit en van elkaar leren. 

Level: Advanced / Professional

We zullen de Slow Bal dansers die we kennen en geschikt vinden voor dit level uitnodigen. Maar, we kennen natuurlijk niet iedereen en zien onbedoeld misschien nog iemand over het hoofd. Wil je meedoen met deze workshop? Schrijf je dan in via het aanmeldformulier. Na aanmelden nemen we contact met je op. Het kan zijn dat we je vragen een video in te sturen. 

Schrijf je in met of zonder eigen partner. In de lessen wisselen we van danspartner. 

 

Gemaskerd Bal

Het is onze nieuwe jaarlijkse traditie, het gemaskerde bal! Dit jaar nog fancier dan voorheen. Trek je mooiste jurk en vlinderdas uit de kast, en vooral: zorg dat je een masker hebt!

We zijn nog druk bezig met de organisatie, maar binnenkort lees je hier meer over het gemaskerde bal.

Previous slide
Next slide

LIVE Muziek: Sam Ghezzi en zijn band

“Een podium, de geur van bier, whisky en dure parfums, een extatisch dansend publiek, vier heren die alles uit de kast halen:

Linus Eppinger op gitaar en Samuele Ghezzi op zang zijn een onafscheidelijk tweetal, samen met Ties Laarraker en Giacomo Camilletti worden ze allemaal fenomenaal. Swingen is een must. Bereid je voor op een ongelooflijk kwartet dat je laat springen, schreeuwen en wegdromen.

Tijdens het Gemaskerde Bal dansen we op de live muziek van Sam Ghezzi en zijn band. Een genot om naar te luisteren, of je nu aan het dansen bent of niet!

De docenten

Mike Natalia

Mike en Natalia

Natalia begon met lesgeven in swingdansen in 2005 bij de Ottawa Swing Dance Society in Canada. Kort daarna was ze mede-oprichter van Ottawa’s eerste speciale Swing-school, Swing Dynamite, waar ze 8 jaar lang studenten en docenten lesgaf en begeleidde. Sindsdien is Natalia senior instructeur geweest op dansscholen in Montreal en Vancouver (Canada); in Phoenix (VS); en ook in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht (Nederland).

Ze is gespecialiseerd in het lesgeven in Balboa, Slow Bal, Lindy Hop, Charleston en solo Jazz. Ze heeft ook expertise in een waaier van dansstijlen, waaronder Blues, Collegiate Shag en West Coast Swing.

Mike heeft dansles gegeven in meer dan 20 landen. Op dit moment geeft hij les in Lindy Hop, solo Jazz en verschillende stijlen Blues.
 
Mike combineert zijn kennis van muziek, functionele anatomie, het leven en een verscheidenheid aan dansvormen om lessen te creëren die op unieke wijze inzicht geven, inspireren en uitdagen. Mike probeert zichzelf in zijn studenten te verplaatsen,  zodat hij op intuïtieve wijze les kan geven. De ogen van zijn studenten zien oplichten als ze een concept begrijpen of een bepaalde beweging helemaal op zijn plek valt, is waar hij gelukkig van wordt. 

 

Deirdre en Joost

Vanaf het moment dat Joost een filmpje van Slow Bal aan Deirdre liet zien, was zij verkocht. Na jarenlang Lindy Hop les te hebben gegeven, maakten zij de overstap naar Slow Bal

In 2019 startte Deirdre haar eigen dansschool, Slowfeet Studio, die helemaal is toegeweid aan deze langzame Swingdans. Maar niet alleen in Rotterdam geven Deirdre en Joost les. Door heel Nederland hebben zij Swing dansers weten uit te dagen en het plezier gegeven van dansen op langzame jazzmuziek. 

Deirdre en Joost zijn ook regelmatig in het buitenland te vinden. Zo gaven zij onder meer Slow Bal workshops bij O’Slow in Oslo en bij het Valencia Balboa Festival. Wil je weten waar zij de komende tijd te vinden zijn? Klik dan hier. 

Een ding is zeker, grotere Slow Bal fans zul je niet snel treffen. Laat je dus meeslepen in hun enthousiasme en laat je inspireren door deze mooie en elegante Swingdans. 

Prijzen:

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen per workshop. Nadat we je inschrijving hebben ontvangen krijg je een bevestigingsmail waarin het totaalbedrag vermeld staat. Je hebt vervolgens 14 dagen de tijd om te betalen. 

Workshop 1 | Show Time | 1,5 uur: 27 euro

Workshop 2 | It’s all about them legs | 2 uur: 35 euro

Workshop 3 | Lean on Me | 2 uur: 35 euro

Absolute Beginner Workshop + Party Ticket : 37,50 euro

Invitational Workshop | 2 uur: 35 euro

Party Ticket Gemaskerd Bal: 25 euro

Level omschrijving:

Workshop 1 met Deirdre en Joost is voor Slow Bal dansers die minimaal de Foundation cursus hebben afgerond (Beginner – Intermediate level). 

Workshop 2 en 3 met Mike en Natalia zijn gemaakt voor Slow Bal / Slow Jazz dansers, maar je hoeft niet per se Slow Bal te kunnen dansen om mee te kunnen doen met deze workshops. Ook met danservaring andere Swing dansen, zoals Lindy Hop, Blues en Balboa, kun je meedoen. We is het nodig om minimaal 6 maanden Swingdanservaring te hebben. De flash moves workshops zijn niet geschikt voor absolute beginners. We werken in deze workshops met een ‘base’ en een ‘flyer’. Zowel leider als volger kunnen een base of flyer zijn. 

Absolute beginners is geschikt voor iedereen die nooit eerder Swing of Slow Bal heeft gedanst, of slechts een enkele workshop heeft gevolgd. 

Het Invitational level is voor Slow Bal dansers die echt al langere tijd Slow Bal dansen en een groot lichaamsbewustzijn hebben. Deze dansers zoeken naar nieuwe manier om te improviseren en zich uit te drukken op de muziek, samen met hun partner. 

Mike and Deirdre Slow Bal

Rooster:

De tijden zijn nog onder voorbehoud. 

Zaterdag 2 december:
11.00 – 12.30 uur: Workshop 1 | Show Time
13.30 – 15.30 uur: Workshop 2 | It’s All About Them Legs
16.00 – 18.00 uur: Workshop 3 | Lean On Me

19.00 – 20.30 uur: Slow Bal Absolute Beginners Workshop
20.30 – 01.00 uur: Gemaskerd Bal

Zondag 3 december:
11.00 – 13.00 uur: Slow Bal Invitational

Locaties:

De workshops op zaterdag 2 december vinden plaats in: 
De Toneelgarage
Dunantstraat 14 C, Rotterdam

Het Gemaskerde Bal op zaterdag 2 december vindt plaats in:
De Machinist
Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam

De invitational workshop op zondag 3 december vindt plaats in:
Studio Swing in Rhythm

Willem Buytewechstraat 34, Rotterdam

dansen feestje swing rotterdam

Registratie

De registratie is GESLOTEN

Oh Oh, de registratie is gesloten omdat we druk zijn bij het event. Maar wees niet getreurd. Je bent nog steeds welkom bij de workshops en/of het gemaskerde bal. Koop je ticket aan de deur!

We hopen je snel te zien!

Slow Bal Flash Moves vindt plaats in:

Dagen
Uren
Minuten