Op zoek naar een openingsdans voor je bruiloft? Denk aan Slow Bal!

Ben jij of zijn jullie op zoek naar een originele, romantische openingsdans voor je bruiloft? Stop dan met zoeken! Slow Bal is jullie match. Deze romantische dans is niet alleen elegant, maar ook goed te leren en de langzame jazzmuziek is heerlijk om op te dansen. En bij Slowfeet Studio hebben we alles in huis om jullie te helpen een schitterende openingsdans neer te zetten. Lees verder over het hoe, wat en waarom.

openingsdans-bruiloft-les

Waarom Slow Bal als openingsdans?

Slow Bal is uitermate geschikt als openingsdans voor een bruiloft. Het is een dans die dicht tegen elkaar aan gedanst wordt. Het is dan ook een intieme en vooral romantische dans. De bewegingen zijn sierlijk en elegant: helemaal perfect om te schitteren op je bruiloft. Omdat de dans een swingdans is, is deze niet zo strak of stijf als andere paardansen. Er is ruimte voor je eigen karakter en het toevoegen van speelse elementen om er echt jullie dans van te maken.

Wat biedt Slowfeet Studio?

Bij Slowfeet Studio bieden we een programma op maat. We bespreken eerst de wensen en de danservaring van jullie als danspaar. Deze informatie gebruiken we om een choreografie te maken. Deze choreografie wordt gemaakt door onze dansdocent. Wanneer jullie al danservaring hebben, is het ook mogelijk om zelf input te leveren voor de choreografie.De lessen zijn privélessen waarbij je 100% aandacht krijgt voor het leren van de dans danwel de choreografie. We blijven qua dansstijl bij de swing. Andere dansen zoals tango, ballroom of salsa zullen we niet doen.

Hoeveel lessen heb je nodig?

Het leren van de dans gebeurt middels privélessen. Hoeveel lessen je nodig hebt is helemaal afhankelijk van waar je naar op zoek bent en hoeveel ervaring jullie hebben. Voor een stel met danservaring zijn er minimaal drie lessen nodig. Voor een stel zonder danservaring zijn er meestal minimaal vijf lessen nodig. De lessen nemen we ook op zodat je thuis kunt oefenen. Hoeveel tijd jullie samen oefenen zal ook van invloed zijn op het eindresultaat.

Wat doe je in een privéles?

Dan is het goed om te weten hoe de lessen er precies uit zien. Een les duurt gemiddeld één uur. Meestal doen we eerst een intake om de wensen te bespreken, de muziekkeuze te bepalen en de danservaring in kaart te brengen. Op basis van het gesprek ontwikkelen we in samenspraak een dans, vaak in delen zodat we gaandeweg kunnen veranderen en meer kleur kunnen geven. 

Het is jullie openingsdans. Geef daarom altijd aan wanneer je iets anders wilt. Soms komen we er tijdens de les achter dat een andere move of beweging beter bij jullie past. Daarin zijn we flexibel en we passen dat ter plekke aan. Uiteindelijk werken we toe naar een volledige choreografie. Het is vaak ook mogelijk om te werken aan de styling van de dans als de choreografie er eenmaal goed in zit. Zo zetten we samen de puntjes op de i.

Wat kost een openingsdans?

In totaal rekenen we 55 per uur. Dit is inclusief de lestijd, het ontwikkelen van de choreografie en de huur van de studio. Langere lessen zijn bespreekbaar tegen een meerprijs. In sommige gevallen is het handig eerst de beginnerscursus te volgen. Voor meer informatie: 

Ga je binnenkort trouwen en wil je graag een unieke openingsdans? Neem dan contact op via info@slowfeetstudio.nl of bel met Deirdre via 06-187 18 119.

Gerelateerd nieuws

Geverifieerd door MonsterInsights